Volledig scherm
PREMIUM
Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar. © BSR Agency

Mazraoui: Bij Juventus weten ze hoe sterk we zijn

Een simpele zege op Excelsior was precies wat Ajax wenste, tussen de twee duels met Juventus door. Als opmaat naar het gevecht in Turijn van morgen. Al moeten de hamstrings van Frenkie de Jong het wel houden. 

Door Daniël Dwarswaard

Soms bedenkt Noussair Mazraoui hoe razendsnel het eigenlijk met zijn loopbaan gaat. Terwijl er in dit schema nauwelijks tijd is om alles eens rustig te laten bezinken, in wat pas zijn eerste seizoen is als volwaardige basisspeler bij Ajax. Vandaag zit hij met Ajax in het vliegtuig naar Turijn voor weer een nieuw avontuur, een nieuwe uitdaging in de magische competitie die de Champions League heet.

Juventus wacht, het grote Juve. En Ajax heeft na die 1-1 van vorige week in de Johan Cruijff Arena nog kans om Europa andermaal versteld te doen staan. Mazraoui zag het dit weekend ook: Juventus spaarde zaterdag maar liefst negen basisspelers. De ‘kampioenswedstrijd’ tegen het kleine SPAL ging prompt verloren. ,,Dat er zoveel spelers zijn gespaard, zegt wel iets hoor’’, vindt Mazraoui. ,,Ze weten hoe sterk we zijn.’’

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.