Volledig scherm
Clement Turpin. © Action Images via Reuters

Turpin opnieuw scheidsrechter bij Europees duel Ajax

De Franse scheidsrechter Clément Turpin (36) is door de UEFA aangewezen voor de wedstrijd tussen Ajax en Juventus in de kwartfinales van de Champions League dinsdag. Het is al de derde keer dat Turpin een Europees duel van Ajax dit jaar leidt. 

Turpin was ook al arbiter in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Bayern München in de groepsfase (3-3) in december. Hij trok toen rode kaarten voor Maximilian Wöber van Ajax en Thomas Müller van Bayern. De Fransman floot ook in augustus de play-off tegen Dinamo Kiev. Ajax won toen met 3-1. 

Turpin floot in 2015 ook de veelbesproken Europa League-wedstrijd in de Kuip tussen Feyenoord en AS Roma (1-2).  Dat duel werd toen tijdelijk gestaakt omdat supporters van de thuisclub de arbitrage met voorwerpen bekogelden na een rode kaart van Mitchell te Vrede. 

Volledig scherm
Een minder goede herinnering van Turpin aan een Nederlandse ploeg: Feyenoord - AS Roma werd in 2015 gestaakt. © Pim Ras Fotografie
  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.