Volledig scherm
Juventus. © AD/Getty

Twijfelgevallen: Chiellini en Costa ontbreken mogelijk tegen Ajax

Ondertussen bij JuveAjax treft Juventus dinsdag in de tweede kwartfinalewedstrijd van de Champions League. In deze rubriek bespreken we de actualiteiten rondom de club uit Turijn.

Ziekenboeg

Zondagochtend tijdens de training liep de reservekeeper van Juventus, Mattia Perin, een blessure op aan zijn rechterschouder. Perin ontbreekt dus in de Champions League-kwartfinale van aanstaande dinsdag tegen Ajax. Ook voor Douglas Costa lijkt het duel te vroeg te komen, rondom zijn fitheid bestaat nog grote onduidelijkheid. Andere spelers met vraagtekens zijn Emre Can en Georgio Chiellini. Beide spelers misten het heenduel met Ajax. Over Emre Can liet Massimiliano Allegri zich voorafgaan aan de competitiewedstrijd met SPAL al positief uit, maar over Georgio Chiellini zijn nog geen updates gegeven. Waarschijnlijk worden beide spelers wel in de selectie opgenomen. Over Blaise Matuidi bestaat geen twijfel meer. Hij ontbrak in het duel met SPAL, maar kan tegen Ajax gewoon starten. In de persconferentie (19.15 uur) vanavond zal uitsluitsel worden gegeven over het al dan niet spelen van de twijfelgevallen.

#GETREADY

De Italianen hebben er het volste vertrouwen in dat ze doorgaan dinsdagavond. Op Twitter laten ze zien dat men zich klaar moet maken om door te gaan.

Programma

Juventus traint vanmiddag om kwart over vier en zal drie uur later aanschuiven voor de persconferentie. De persconferentie van Ajax is om kwart voor zeven en daarbij zitten Erik ten Hag en Andre Onana.

Juventus favoriet voor winnen Champions League

Volgens het Engelse radiostation Talksport is Juventus de gedoodverfde favoriet om de Cup met de grote oren te pakken. Met een algoritme berekenden zij de volgende rondes van de Champions League. Volgens de ‘supercomputer’ zal Juventus op 1 juni in de finale tegen Barcelona met 2-1 zegevieren. De route die Juventus naar de finale toe bewandelt, ziet er als volgt uit: De Bianconeri spelen in Amsterdam met 1-1 gelijk en weten in eigen huis met 2-0 te winnen. In de halve finale treffen ze Manchester City die ze cumulatief met 3-2 zullen verslaan.