Volledig scherm
Gerrit Zalm © ANP

Informateur Zalm vraagt Kamer om geduld over begroting

De Tweede Kamer moet nog even wachten op uitsluitsel over de nieuwe begroting. Dat schrijft informateur Gerrit Zalm vanmorgen na vragen van GroenLinks over eventuele veranderingen in de begroting door Rutte III. 

Kamerlid Kathalijne Buitenweg van GroenLinks vroeg Zalm 'op welke begrotingen voor 2018 nog grote veranderingen te verwachten zijn'. De begroting is opgesteld door het demissionaire kabinet van VVD en PvdA, maar de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen die naar alle waarschijnlijkheid nog naar hun hand zetten.

'Na het bereiken van overeenstemming over de financiële opstelling en de overige elementen die van belang zijn voor de vorming van een coalitie kan, na instemming van de onderhandelende fracties van VVD, CDA, D66 en CU, een regeerakkoord worden gesloten dat ik als bijlage bij mijn eindverslag aan u aanbied', aldus Zalm in de brief aan de Kamer. 'Vanaf dat moment is de gevraagde indicatie beschikbaar.' 

Financiële Beschouwingen 

De Kamer zou volgende week beginnen met de behandeling van de begroting, maar wil daar nu mee wachten tot het nieuwe kabinet is aangetreden. De formatiepartijen kregen vrijdag van het Centraal Planbureau (CPB) te horen wat hun plannen voor gevolgen hebben voor de economie. Ze waren niet met alle uitkomsten even gelukkig en bekijken nu hoe ze hun plannen kunnen aanpassen. 

Volledig scherm
© .