Volledig scherm
© Josh Walet

Roetdeeltjes vrijgekomen bij brand Hoogmade

VideoEen dag na de brand in de rooms-katholieke Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Kerkstraat in Hoogmade moet duidelijk worden wat er met de nog overeind staande muren gebeurt en wanneer omwonenden weer hun huis in mogen. Er vindt vandaag een inspectie plaats.

Enkele bewoners van de Kerkstraat mochten gisteravond uit veiligheidsoverwegingen hun huizen nog niet in, omdat de restanten van de kerk instabiel zijn. Met deze bewoners is vandaag opnieuw contact over de situatie. De gemeente laat weten dat de naastgelegen school gecontroleerd is door de brandweer en vandaag gewoon weer open is.

Bij de brand in de kerk zijn roetdeeltjes vrijgekomen en op de Van Alckmaerlaan neergekomen. Het advies is om na contact met de roetneerslag te wassen met water en zeep. Zichtbare roetdeeltjes op bijvoorbeeld auto, fiets of tuinmeubilair kan afgewassen worden met warm water en zeep. 

Bereikbaarheid

De GSM masten die aan de kerk gemonteerd zaten zijn gesneuveld bij de brand. Dat betekent dat er sprake kan zijn van verminderde mobiele bereikbaarheid in Hoogmade en omgeving.

Vanochtend was verslaggever Terence Garnier te horen in de Ochtendshow To Go over de brand in Hoogmade.