Volledig scherm
© Cees Schilthuizen

Machinist geschorst na botsing op rangeerterrein Kijfhoek

Een machinist van goederenvervoerder DB Cargo is nog altijd geschorst na een aanrijding, die zich zaterdag 30 maart op rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht voorgedaan blijkt te hebben. Het bedrijf bevestigt dat.

Volgens woordvoerder Jelle Rebbers was de machinist klaar met zijn dienst, waarin hij zijn locomotief gebruikt had om wagons van de heuvel op het Zwijndrechtse rangeerterrein te duwen. Daarom reed hij met de losse lok naar een spoor nabij het kantoor van DB Cargo, waar het bedrijf zijn locomotieven altijd parkeert. In plaats van te stoppen botste de machinist echter met een snelheid van 20 kilometer per uur tegen een stilstaande locomotief. 

De schade was niet groot, aldus Rebbers, maar vast staat dat de machinist een fout gemaakt heeft: ,,Die moet zijn rijweg overzien.’’ Wat er precies fout ging, moet nog blijken: ,,Maar het is bij ons standaard procedure dat je in afwachting daarvan geschorst wordt.’’

Ongelukken

Kijfhoek kwam afgelopen zomer in opspraak doordat er in korte tijd vier ongelukken gebeurden. Bij twee daarvan ontstonden levensgevaarlijke situaties. Er loopt nog een onderzoek naar de veiligheidscultuur op Kijfhoek. De uitkomsten daarvan worden waarschijnlijk komende maand bekend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

  • Mee eens (53%)
  • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen