Volledig scherm
PREMIUM
Een inspecteur van de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt het spoor op rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht. © Richard van Hoek Fotografie

ProRail moet met plan komen: Wissel op rangeerterrein Kijfhoek moeten worden aangepakt

ProRail moet binnen vier weken met een plan komen om achterstallig onderhoud van wissels op rangeerterrein Kijfhoek weg te werken.

Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Verkeer en Waterstaat aan de Tweede Kamer. Een acuut risico is er volgens een onafhankelijk onderzoek niet, ook al is 12,8 procent van de wissels niet goed onderhouden. Dat is ruim vijf keer zoveel als landelijk (2,3 procent). Zonder ingrijpen zou dat tot problemen kunnen leiden, stelt de bewindsvrouw.

  1. Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt
    PREMIUM
    COLUMN

    Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt

    Nu weet ik heus wel dat Facebook nou niet bepaald een graadmeter van de werkelijkheid is. De gemiddelde reaguurder op dit ‘sociale’ medium wordt over het algemeen, zo blijkt uit onderzoek, zelden gehinderd door een gebrek aan feitenkennis, checkt nauwelijks bronnen (want ‘als het op Facebook staat, dan móet het wel waar zijn’), is taalkundig (daar hoef je niet eens onderzoek voor te doen) vaak matig onderlegd, heeft een sterke hang naar aandacht, of wil graag een beetje belangrijk gevonden worden (met pa, ma ,vrienden of eventuele partner zijn ze al lang en breed uitgediscussieerd) en voelt zich altijd een tikkie ‘ongehoord’ en onbegrepen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht