Volledig scherm
Marcel Keizer. © Foto: SCS/Michel Utrecht

‘Trainer van Ajax ligt altíjd onder een vergrootglas’

Marcel KeizerIn tegenstelling tot Feyenoord beschikt Ajax zondag over een fitte selectie. Alleen reservekeeper Benjamin van Leer is niet fit, maar verder kan trainer Marcel Keizer beschikken over alle bepalende spelers. Sterker, Keizer zal weer harde keuzes moeten maken in aanloop naar de Klassieker.

Volledig scherm

Siem de Jong, Daley Sinkgraven, Frenkie de Jong en Justin Kluivert hopen allemaal op een plek in de basis, maar zonder hen won Ajax de laatste twee wedstrijden met 4-0. Maar veel zal Keizer vermoedelijk niet wijzigen tegen Feyenoord.

Voor Ajax staat de druk er na een relatief rustige periode weer vol op de ketel. Zeker ook bij Keizer die als trainer zijn eerste Klassieker gaat coachen. Ligt hij onder een vergrootglas? Keizer: ,,Dat zou je wel zo kunnen stellen, want als trainer van Ajax lig je altíjd onder een vergrootglas. Natuurlijk is deze wedstrijd extra speciaal. Maar het is ook ‘gewoon’ een wedstrijd die je moet coachen. Ik kijk er vooral heel erg naar uit. De spelers ook. Dat merk je deze week ook tijdens de trainingen. Ze hebben altijd wel zin, maar nu voel je dat net een beetje meer.’’