Volledig scherm
Dit wordt de nieuwe situatie bij knooppunt Hoevelaken. © Rijkswaterstaat/Arcadis

Overleg over opwekking zonne-energie bij knooppunt Hoevelaken in ijskast

Het zou fantastisch zijn als Rijkswaterstaat zonnevelden weet in te passen in de metamorfose van knooppunt Hoevelaken, maar daar nu om vragen zou te vroeg zijn.

Dat is in het kort de strekking van het antwoord van wethouder Hans Buijtelaar (verkeer, VVD) op schriftelijke vragen van zijn eigen partij. Knooppunt Hoevelaken is al bijna anderhalf jaar geleden genoemd als potentiële plek voor grote hoeveelheden panelen voor de opwekking van zonne-energie, memoreert de bestuurder. Maar uit eerder overleg met Rijkswaterstaat blijkt volgens hem dat zonnevelden een 'complicerende factor' zijn in de geluidsberekeningen van het knooppunt, en daarmee een mogelijk vertragende factor in de aanpak van het klaverblad.

Reconstructie

Volgens Buijtelaar is daarom besloten om te wachten met verder onderzoek naar de inpasbaarheid van zonnepanelen, totdat alle plannen voor het werk klaar zijn en de besluiten zijn genomen. In de reconstructie worden drie van de vier klaverbladen vervangen door verhoogd aangelegde op- en afritten.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort