Sander van de Streek in duel met ASWH-doelman Stef Doedee.
Volledig scherm
Sander van de Streek in duel met ASWH-doelman Stef Doedee. © Ronald Hoogendoorn

Slordig FC Utrecht toch nog ruim langs ASWH

Nu clubs als PSV al zijn uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi, hoopt FC Utrecht haar imago als cupfighter weer eens op te poetsen. Maar dan zal het véél beter moeten dan vanavond, toen de amateurs van ASWH met moeite – maar na een rode kaart uiteindelijk toch ruim – opzij werden gezet (5-1).

Door Tim Reedijk

Een RKC-achtig scenario voorkomen, dat was de eerste opdracht voor FC Utrecht. Want, zo wist Dick Advocaat gisteren, in zo’n wedstrijd valt er niets te winnen. Maar iets meer dan wat FC Utrecht in het eerste uur tentoonstelde was toch niet teveel gevraagd. Wat speelde FC Utrecht slordig en wat waren er veel fases waarin de club zich maar nauwelijks kon onttrekken aan het niveau van de derdedivisionist uit Hendrik-Ido-Ambacht.

FC Utrecht grossierde in foute inspeelpasses en één daarvan, van Willem Janssen, leverde de gelijkmaker op van Jesper van den Bosch. Gelukkig voor de FC had uitblinker Gyrano Kerk al voor een vroege 1-0 gezorgd, al kwam daar ook een RKC-achtige fout van doelman Stef Doedée bij kijken. Diezelfde Kerk leverde na een goede actie de assist op de tot dan ook erg slordig spelende Joris van Overeem, die de enigszins beschamende gelijke stand na een halfuurtje spelen weer uitwiste.

Daarmee was het ook wel meteen duidelijk dat een stunt van ASWH heel moeilijk zou worden, zeker toen Clarence Bijl een halfuur voor tijd naar de kant moest met een rode kaart. Daarna kon FC Utrecht via Cyriel Dessers en Sander van de Streek (tweemaal) uitlopen naar 5-1. En dus gaat de ploeg van Advocaat gewoon eenvoudig naar de achtste finales, al is bekersucces afgaande op deze wedstrijd nog héél ver weg.

Vreugde bij ASWH na de 1-1 van aanvoerder Jesper van den Bosch.
Volledig scherm
Vreugde bij ASWH na de 1-1 van aanvoerder Jesper van den Bosch. © ANP