pancake cereal
Volledig scherm
pancake cereal © Shutterstock

Deze ‘ontbijtgranen’ gemaakt van pannenkoekenbeslag zijn hit op social media

Koken & etenHet begon op platform TikTok, waarna het al snel werd opgepikt via Instagram: ‘ontbijtgranen’ op basis van pannenkoekenbeslag. Ondertussen is het een wereldwijde hit, maar wat is pancake cereal?

De bedenker is Sydney Melhoff. Zij plaatste op 20 april onderstaande video op TikTok waarin te zien was hoe ze melk over een kom mini-pannenkoeken giet en het daarna oplepelt. Niet veel later werd haar creatie opgepikt door het grote publiek.

Zoete toppings

De mini-pannenkoeken, nog een stuk kleiner dan de Nederlandse poffertjes, maak je door pannenkoekenbeslag druppelsgewijs in een pan te gieten. Eventueel met behulp van een spuitfles. De pancake cereal wordt hierna geserveerd in een kom, vaak afgetopt met ahornsiroop, boter en vers fruit. Eventueel wordt er nog melk aan toegevoegd. Inmiddels zijn er allerlei varianten te vinden online. 

Een soort poffertjes dus, maar dan net even anders.

 1. Imker Pierre is dag en nacht bezig met honing maken: ‘Elke pot smaakt anders, je kunt bijen niet sturen’
  PREMIUM

  Imker Pierre is dag en nacht bezig met honing maken: ‘Elke pot smaakt anders, je kunt bijen niet sturen’

  Veertig kilo honing van één bijenvolk. Het kan. Maar dan moet wel alles kloppen. Geen regen, geen wind en geen temperaturen onder de dertien graden. Daar houden bijen niet van. Imker Pierre de Koning van Honing van De Koning uit Vinkeveen doet er alles aan om het zijn negentig bijenvolken zoveel mogelijk naar de zin te maken. ,,Het zijn net huisdieren. Je bent er elke dag mee bezig.’’

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

 • De happer (8%)
 • De likker (2%)
 • De daklichter (63%)
 • De ontleder (24%)
 • De draaier (3%)
17328 stemmen