Rachels trifle.
Volledig scherm
Rachels trifle. © YouTube

‘Friends’ komt met eigen kookboek (inclusief Rachels dessert dat naar voeten smaakt)

Koken & eten‘Friends’ is jaren na de laatste aflevering van de serie nog steeds een grote hit. Zo groot zelfs dat de reeks binnenkort met een eigen kookboek op de proppen komt. En ja, ook Rachels vréselijke trifle is erin opgenomen.

In totaal staan er 70 recepten in het boek, gebaseerd op de iconische baksels die we te zien kregen op tv. Denk maar aan het ‘moistmaker’-broodje dat Monica voor Ross maakte. Daar werd destijds een hele aflevering aan gewijd. Omdat Monica kok was van beroep, zien we vooral veel van haar culinaire hoogstandjes in het officiële kookboek. Maar ook de lekkere havermoutkoekjes van Phoebe bijvoorbeeld. Én zelfs de trifle van Rachel (die volgens de rest van haar vrienden naar voeten smaakte) kan je erin terugvinden. 

Het boek kost zo’n 23 euro en kan besteld worden via Amazon

'Friends' kookboek.
Volledig scherm
'Friends' kookboek. © Amazon

In de video hieronder is te zien hoe het ook alweer zat met Rachels trifle:

 1. Imker Pierre is dag en nacht bezig met honing maken: ‘Elke pot smaakt anders, je kunt bijen niet sturen’
  PREMIUM

  Imker Pierre is dag en nacht bezig met honing maken: ‘Elke pot smaakt anders, je kunt bijen niet sturen’

  Veertig kilo honing van één bijenvolk. Het kan. Maar dan moet wel alles kloppen. Geen regen, geen wind en geen temperaturen onder de dertien graden. Daar houden bijen niet van. Imker Pierre de Koning van Honing van De Koning uit Vinkeveen doet er alles aan om het zijn negentig bijenvolken zoveel mogelijk naar de zin te maken. ,,Het zijn net huisdieren. Je bent er elke dag mee bezig.’’

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

 • De happer (8%)
 • De likker (2%)
 • De daklichter (63%)
 • De ontleder (24%)
 • De draaier (3%)
17328 stemmen