Volledig scherm
© Maison Saigon

Veilig en toch met gezelschap tafelen? Restaurant zet panda’s op stoelen

Koken & etenVeel mensen vinden alleen eten niet leuk. Ongemakkelijk aan een tafeltje zitten zonder iemand om mee te kunnen praten? Nee, dank je wel. Dat weten ze ook in het Vietnamese restaurant Maison Saigon in Thailand. Zij doen daarom een beroep op pluchen panda’s om hun gasten in tijden van corona gezelschap (en veilig) te houden. 

Het concept is simpel: schattige pluchen panda’s maken het zichzelf gemakkelijk op de stoelen waar bezoekers (door de coronamaatregelen) niet mogen zitten. Een simpele manier om een plaats aan te duiden én mensen niet alleen aan tafel te laten zitten. Het is sinds kort weer toegelaten om in restaurants te gaan eten in Thailand, maar veel mensen blijven nog thuis. 

De tekst gaat verder onder de foto. 

-
Volledig scherm
- © Maison Saigon

Hetzelfde idee wordt al eventjes toegepast in het Moomin Cafe in Tokio, waar gasten een gigantische ‘Moomin’ aan tafel krijgen. De eigenaar van Maison Saigon zat met de handen in het haar toen de zaak opnieuw mocht openen en kwam met deze ludieke oplossing. 

 1. Imker Pierre is dag en nacht bezig met honing maken: ‘Elke pot smaakt anders, je kunt bijen niet sturen’
  PREMIUM

  Imker Pierre is dag en nacht bezig met honing maken: ‘Elke pot smaakt anders, je kunt bijen niet sturen’

  Veertig kilo honing van één bijenvolk. Het kan. Maar dan moet wel alles kloppen. Geen regen, geen wind en geen temperaturen onder de dertien graden. Daar houden bijen niet van. Imker Pierre de Koning van Honing van De Koning uit Vinkeveen doet er alles aan om het zijn negentig bijenvolken zoveel mogelijk naar de zin te maken. ,,Het zijn net huisdieren. Je bent er elke dag mee bezig.’’

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

 • De happer (8%)
 • De likker (2%)
 • De daklichter (63%)
 • De ontleder (24%)
 • De draaier (3%)
17328 stemmen