Volledig scherm
Gerrie Werther voor haar raam © AD100

105-jarige mevrouw Werther hoopt dat de koning terugzwaait

Ze is al aan het oefenen op het zwaaien. De 105-jarige Gerrie Werther-Boumeester, al 99 jaar lang inwoonster van Amersfoort, kijkt vanuit haar appartement op de eerste etage pal op het Burgemeester Brouwerplantsoen uit. De eeuweling heeft op Koningsdag dus een prachtig zicht op de route die de Koninklijke Familie zal lopen.

Mevrouw Werther heeft het Koninklijk paar al eerder ontmoet. In 2017 waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima voor een streekbezoek in Amersfoort. Bij de Koppelpoort mocht de toen 103-jarige mevrouw Werther-Boumeester het welkomstboeket aan Koningin Maxima overhandigen. 

In februari dit jaar vierde mevrouw Werther haar 105de verjaardag. Burgemeester Bolsius, die mevrouw Werther persoonlijk kwam feliciteren, zei: ,,Ik zal vragen of de Koning op Koningsdag even naar u zwaait.” Via de uitzending op televisie kan zij volgen wanneer het gezelschap langs het Gasthuis zal lopen. Zowel het raam in de woonkamer als het raam in de slaapkamer kijken op de route uit. Mevrouw Werther is benieuwd. ,,Ik ga er samen met mijn familie helemaal voor zitten.”

Volledig scherm
De burgemeester kwam Mevr. Werther-Bouwmeester feliciteren met haar 105de verjaardag. © Saskia Berdenis van Berlekom

Mevrouw Werther woont nu een half jaar met plezier in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. “Ik heb vroeger als kind jarenlang uitgekeken op het Gasthuis want ik heb aan de overkant gewoond.” Het gezin moest verhuizen omdat de huizen werden afgebroken voor de aanleg van de Stadsring.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort