Volledig scherm
© ANP

‘Prikkelarm’ kijken naar Koningsdag in Observant

De Geniekamer in stadscafé De Observant krijgt met Koningsdag een bijzondere functie. De kamer gaat dienst doen als prikkelarme ruimte voor mensen met autisme, die graag naar het bezoek van de koninklijke familie willen kijken.

Amersfoort is zover bekend de eerste gemeente die tijdens Koningsdag een prikkelarme plek aan biedt. ,,We kregen een verzoek of we iets konden betekenen voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum. Net zoals we een aantal plekken langs de route vrijhouden voor gehandicapten. Het verzoek was om een plek waar wel naar de feestelijkheden gekeken kan worden, maar waar het ook rustig is. Dus geen drukte en geen lawaai’’, legt gemeentewoordvoerder Brugt Groenevelt uit.

Die plek is gevonden in de Geniekamer van De Observant die op de eerste verdieping ligt. Vanuit daar hebben de bezoekers achter de ramen zicht op een onderdeel in het Koningsdagprogramma waar twintig minuten voor is uitgetrokken: de regioquiz. Te zien zal zijn hoe leden van het koninklijk huis teams uit de regio bijstaan in een ludieke quiz met feitjes over de gemeenten rondom Amersfoort.

Wie graag in aanmerking wil komen voor de prikkelvrije ruimte, moet zich aanmelden bij de gemeente. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar. De bijdrage is vijf euro inclusief een kopje koffie met een versnapering.

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort