Volledig scherm
De destijds 14-jarige Laura op haar Guppy. © anp

Zeilmeisje Laura verkoopt haar eerste liefde

Laura Dekker, ook wel bekend als het zeilmeisje, heeft besloten een grote stap te zetten. Ze verkoopt haar boot Guppy, waarmee zij als jongste meisje ooit de wereld rondzeilde. Dat heeft ze zondagochtend op Facebook gemeld.

Volledig scherm
De binnenkant van Guppy. © anp
Quote

Het is mijn eerste liefde, mijn kindje en de beste boot die je je maar kan wensen

Laura Dekker

,,Ik heb besloten om mijn liefdevolle huisje en reismaatje Guppy te verkopen'', schrijft Laura op het sociale medium. ,,Ik wil naar een grotere boot verhuizen.'' Ze laat weten dat het tijd is voor nieuwe avonturen. ,,Dat betekent dat ik het los moet laten.''

Eind november liet Laura in een weblog al weten te denken aan het verkopen van haar bootje. Ze zou 'verliefd' zijn geworden op een andere boot. ,,Hierdoor zou ik, ondanks dat het verschrikkelijk pijn doet, Guppy moeten verkopen.'' Maar niet zomaar aan iemand. ,,Het is mijn eerste liefde, mijn kindje en de beste boot die je je maar kan wensen.''

Zwaar
De boot heeft een lengte van 12.3 meter en een breedte van 3.76 meter. Guppy is een stukje zwaarder door vele aanpassingen die zijn gedaan voor de soloreis van Laura.

Op 21 augustus 2010 vertrok zij als 14-jarig meisje met Guppy van Gibraltar. Begin 2012 kwam ze aan op het eiland Sint Maarten. Daarna zeilde ze door naar Nieuw-Zeeland. Ze is het jongste meisje ooit dat in haar eentje de wereld over zeilde. 

Na haar soloreis bleef ze in Nieuw-Zeeland op haar boot wonen. In 2015 trouwde ze als 19-jarige met de Duitse Daniël Tealman (31).