Volledig scherm
Oranje na de verloren WK-finale van dit jaar. © Cor Vos

Bolivia haakt af: Nog 8 landen in race voor WK vrouwenvoetbal 2023

Bolivia heeft zich teruggetrokken als mogelijk gastland van het WK van 2023 voor voetbalsters. Het Zuid-Amerikaanse land behoorde tot de tien landen die interesse hadden getoond bij de wereldvoetbalbond FIFA, maar tot een officiële kandidaatstelling kwam het niet. De FIFA meldde dinsdag dat acht landen een bidbook gaan opstellen.

In april liet de bond weten dat negen landen zich hadden aangemeld om als gastland te dienen voor het WK 2023. De inschrijftermijn werd nog even verlengd toen in juli werd besloten het deelnemersveld van de volgende mondiale eindronde uit te breiden van 24 naar 32 landen. De federatie meldde twee weken geleden dat België zich bij de kandidaten had gevoegd, maar dat bleek op een misverstand te berusten. De Belgen hadden alleen wat informatie opgevraagd.

Na het afhaken van Bolivia (en België) gaat de strijd tussen Argentinië, Australië, Brazilië, Colombia, Japan, Zuid-Korea (mogelijk in combinatie met Noord-Korea), Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De landen hebben tot en met 13 december de tijd om hun ‘bidbook’ in te leveren. De FIFA wil in mei volgend jaar het gastland aanwijzen.