Volledig scherm
PREMIUM
Bij een zeer grote brand in Stolwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag het pand van timmerfabriek André Suijker volledig in de as gelegd. Verschillende brandweerkorpsen uit de Krimpenerwaard en uit de veiligheidsregio Hollands Midden rukten met groot materieel uit, waaronder ook eenheden uit Koudekerk, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. De brandweer was tot in de middag bezig met nablussen en inspectie. Het bedrijfspand is volledig verwoest. © Stephan Tellier

Brand in Stolwijk: geen voetbal, groente wassen en spullen schoonmaken

De brand aan de Nijverheidsweg van afgelopen nacht heeft gevolgen voor veel inwoners van Stolwijk. Vanwege de verspreiding van asdeeltjes, mocht dit weekeinde niet worden gevoetbald. Het is niet de enige consequentie van de heftige brand. 

Inwoners die onder de rookpluim wonen, kregen het advies zandbakken, auto’s en tuinmeubelen schoon te maken. Ook werd afgeraden groenten uit moestuintjes te eten waar roetdelen opzitten en groenten en fruit te schillen en te wassen. De gemeente Krimpenerwaard besproeide zaterdagmiddag zelf de speeltoestellen in de omgeving van de brand.

In samenwerking met indebuurt Gouda