Volledig scherm
PREMIUM
© Privealbum

Cor Hilhorst kon 'sodemieter op’ tegen mensen zeggen zonder dat ze boos werden

Van wieg tot graf In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van Cor Hilhorst (1929 – 2019). Stilte aan tafel was ineens voorbij als de vrolijke Cor Hilhorst scherp uit de hoek kwam. De fanatieke kaartster had altijd een lach op haar gezicht. 

,,Hoe kun je dat nu doen?!'' Als je bij het klaverjassen het maatje was van Cor Hilhorst en je zat even niet op te letten of deed een in Cors ogen oliedomme slag, dan kreeg je dat direct te horen. Ja, kaarten was leuk, maar Cor speelde ook om te winnen. Ze kaartte met het mes op tafel. Of het nou klaverjassen was, jokeren of het spelletje Skip-Bo dat ze altijd met de buurvrouw speelde; als ze won, kreeg je haar kenmerkende lach niet meer van haar gezicht.

Cor hield van gezelligheid. In woon-zorgcomplex Hof van Rhijnwijck in Odijk, waar ze bijna tien jaar woonde, was ze de clown van de groep. Bij de lessen Bewegen op de stoel, die haar kleindochter Mieke gaf, maakte ze expres gekke bewegingen. Ze kon 'Ja, daaaag', of 'sodemieter op' tegen mensen zeggen, zonder dat ze boos werden. Cor had een charme waar je vrolijk van werd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht