Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Gert-Jan Kats (Veenendaal) is helemaal klaar met de vuurwerkoverlast en de schade die het voor gemeenten oplevert. © Jeroen Jumelet

Een vuurwerkverbod? Dit is de mening van jouw burgemeester

pollDe oproep van burgemeester Gert-Jan Kats (Veenendaal) om vuurwerk helemaal in de ban te doen, levert gereserveerde en wisselende reacties op bij zijn collega’s in omliggende gemeenten. Zo meent Van Zanen (Utrecht) dat zo’n totaalverbod alleen werkt als dat voor het hele land geldt. 

Poll

Wel of geen vuurwerkverbod?

  • Ja (15%)
  • Nee (85%)
7524 stemmen

Burgemeester Jan van Zanen (Utrecht) stelt dat een totaalverbod voor vuurwerk alleen  werkt als dat landelijk ingevoerd wordt. Politiek Den Haag is zo ver nog niet. Van Zanen betreurt dat. ,,In mei hebben de politie, bedrijven en de vier grote gemeenten het kabinet verzocht om een verbod op knalvuurwerk. Helaas heeft dit verzoek niet geleid tot landelijke maatregelen om vuurwerkoverlast en schade te beteugelen. In Utrecht zijn we van mening dat een totaalverbod alleen kan werken als dat voor het hele land geldt. Bestuurlijk trekken we op met Rotterdam, Amsterdam en Den Haag en blijven we bij het ministerie aandacht vragen voor landelijk beleid om de excessen van de vuurwerktraditie aan te pakken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht