Volledig scherm
PREMIUM
Enkele honderden plastic foetussen liggen op een plein voor een winkelcentrum in Houten. De christelijke organisatie Schreeuw om Leven protesteert op deze manier tegen de vestiging van een kliniek in deze gemeente, van het Centrum voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus Rotterdam. © ANP

Hoe Yvonne tegenstander van abortus werd: ‘Mijn kind zou zondag 34 jaar oud worden’

ProtestmarsUtrecht wordt vandaag niet alleen overspoeld door tegenstanders van abortus tijdens de ‘Mars voor het leven’. Ook protesteren tientallen, mogelijk zelfs honderden voorstanders van abortus in de stad. 

Verslaggever Indra Jager sprak met Yvonne van Oosten (54) die meeloopt in de protestmars tegen abortus en met Francisca (43) die juist pleit voor een vrije keuze.

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht