Van knutselen tot muziek maken: ouderen en jongeren spelen samen op de Heuvelrug

VIDEOTwaalf basisscholen doen mee aan een adoptieproject om ouderen op de Utrechtse Heuvelrug uit hun isolement te halen. Kinderen uit de groepen zeven en acht knutselen, lopen, tekenen en maken muziek met ouderen uit verzorgingstehuizen. De leerlingen zorgen voor een beetje vrolijkheid in de levens van de vergrijsde bevolking.

Quote

De oudjes vinden die kinderen fantas­tisch. Die komen voor het eerst van hun leven uit hun kamers en genieten

De 94 jaar oude Nel de Klerk geniet van het knutselwerkje met Engbert Duinger. Engbert is 11 jaar en zit op de Maupertuus in Driebergen. Zijn klas is op bezoek bij Huize Beatrix in Doorn. ,,Ik help mensen. Die vervelen zich. Als wij komen, gaan we iets met ze doen. Het is leuk werk. We maken af en toe mooie dingen.”

Mevrouw De Klerk is nog steeds in de weer met een bol wol. Ze heeft lol als de kinderen er zijn. ,,Maar soms moet ik het missen, omdat iemand dan op de koffie komt. Dat wil ik niet afzeggen en die mevrouw is ook maar alleen. Nee, ze wil niet mee. Ik vind dit wel heel leuk. Dat ze met ons bezig zijn en dat je kunt prutsen met dingetjes. We doen meer. Ik heb kerstkaarten gemaakt. Dat heb ik nog nooit gedaan en het was zo leuk om te doen. En dat op mijn 94ste.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht