Volledig scherm
Het grasveld veranderde tijdens Wantijpop vanwege de hevige regenval in een modderpoel. © Victor van Breukelen

Palm Parkies hoeft niet te verhuizen dit jaar: ‘Wantijpark is tijdig hersteld’

De gemeente Dordrecht verwacht dat het centrale grasveld in het Wantijpark voldoende hersteld is voor het eerste concert van Palm Parkies op maandag 15 juli.

Vanwege de hevige regenval veranderde het grasveld afgelopen zaterdag tijdens Wantijpop in een modderpoel. In 2016 gebeurde dat ook, waarop de zomerse concertreeks verhuisde naar het Weizigtpark. Daar klaagden omwonenden over het lawaai.

Een verhuizing is dit jaar niet nodig, verwacht de gemeente. Ze wil deze week al beginnen met het egaliseren van het terrein en het inzaaien van nieuw gras. ,,De verwachting is dat het moet lukken om dit voor Palm Parkies te herstellen, zodat het park er over 3,5 week weer netjes bij ligt”, zegt woordvoerder Mark Benjamin.

De gemeente zet de ingezaaide stukken gras niet af, maar hoopt op de medewerking van het publiek. Alle herstelkosten worden verhaald op organisator BOD van Wantijpop, net zoals in 2016.

Quote

Het festival bleek toch een aanslag op het park

Mark Benjamin (gemeente Dordrecht)

Toen had Wantijpop ook te kampen met hevige regenval. Volgens de gemeente was de situatie toen erger. Toen bleken machines ook diepe rijsporen in het gras te hebben veroorzaakt, iets wat dit jaar een stuk minder is. Ook heeft de organisatie zaterdag gaten geprikt in het gras en overal rijplaten neergelegd. Daardoor ligt op sommige stukken nog gras.

Benjamin: ,,De organisatie heeft er alles aan gedaan om de schade te beperken, maar het festival bleek toch een aanslag op het park.”

Palm Parkies duurt zeven maandagen en begint op 15 juli met een optreden van Wild Romance.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht