De Maastunnel is weer spic en span en helemaal open voor verkeer

Het is zover, de Maastunnel in Rotterdam is weer helemaal open voor verkeer in beide richtingen. Twee jaar lang werd door honderden werklieden dag en nacht gewerkt om de oeververbinding weer helemaal up-to-date te maken. Vrijdag werd al de officiële openstellingsvergunning getekend, afgelopen weekeinde werd als kers op de taart de tunnel ook nog even schoongemaakt.

In de buis die vorig jaar al werd opengesteld was het nieuwe gele asfalt, dat refereert aan de klinkertegels die oorspronkelijk in het monument lagen, namelijk al behoorlijk smerig geworden. Hoe dat kan? Moedwil van met name motorrijders, zegt uitvoerder Adrie Keizer. ,,Die hebben er kennelijk plezier in om ‘s nachts hun banden op het asfalt te laten draaien en zo zwarte strepen achter te laten. We vinden zelfs weleens repen rubber in de tunnel.”

Ter gelegenheid van de heropening reed een oude RET-bus vanmorgen als eerste door de tunnel. Aan boord zaten niet alleen Maastunnel-kenners, die dankzij een kwis een plekje in de bus hadden bemachtigd, maar ook actrice Loes Luca en accordeonist Pierre van Duijl, die samen het Maastunnellied zongen. Daarna gingen de buizen open voor overig verkeer.

Op 5 oktober gaat de tunnel nog één keertje dicht voor de feestelijke heropening en een open dag. Op die zaterdag vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder een Maastunnel Mile.

Volledig scherm
Het wegdek van de Maastunnel krijgt een laatste schoonmaakbeurt voor de heropening. © Jan de Groen

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
29176 stemmen