Volledig scherm
De tunnel tijdens een brandoefening. © Jan de Groen

Maastunnel al vijf keer dicht geweest vanwege te hoge vrachtwagens

De Maastunnel is vanmorgen in alle vroegte opengegaan. Maar is inmiddels óók alweer vijf keer afgesloten geweest. Oorzaak? Te hoge vrachtwagens die de tunnel in wilden rijden. 

Nog maar een half etmaal is de Maastunnel open. Inmiddels is de tunnel al vijf keer dicht geweest omdat er een te hoge vrachtwagen doorheen wilde rijden. Dat meldt Otto Blom, verkeersdeskundige bij de gemeente Rotterdam, rond 18.30 uur vanavond. Vier keer moest de tunnel dicht omdat er vanuit Zuid een te hoge vrachtwagen naar de tunnelmond reed en één keer meldde zich aan de noordkant een trucker met een te hoog voertuig.

Toch kijkt de verkeersdeskundige tevreden terug op de eerste halve dag van de openstelling. ,,De avondspits was rustig. We zagen dat het verkeer weer netjes verdeelde over de drie oeververbindingen in de stad.’’ Onder de drie oeververbindingen die hij noemt worden naast de Maastunnel ook de Erasmusbrug en de Willemsbrug gerekend.

,,De maximale doorrijhoogte van de Maastunnel is 4 meter’’, legt Blom nog uit. ,,De maximale hoogte van een vrachtwagen is ook 4 meter, dus dat zou precies moeten passen. Maar regelmatig blijken vrachtwagens tóch wat hoger te zijn.’’

De oproep luidt: let goed op als je de Maastunnel inrijdt. Komt er toch een te hoge vrachtwagen, dan moet de hele tunnel afgesloten worden. ,,Dat is niet iets wat je binnen een paar minuutjes kan doen. Eerst moet al het verkeer uit de tunnel, dan moet de vrachtwagen keren. Maar het probleem met te hoge vrachtwagens hebben we niet alleen bij de Maastunnel hoor, het gebeurt overal. De tunnel is gemaakt in een tijd dat het verkeer er nog anders uitzag.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (45%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (35%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
3872 stemmen