Volledig scherm
PREMIUM
Wijnhoeve De Colonjes in Groesbeek © Jean-Pierre Jans

De niet te stuiten opmars van Nederlandse wijn

De wijnen van Nederlandse bodem lijken in niets meer op het bocht dat in de jaren 70 en 80 uit een fles kwam. Sommelier Max van Bockel koos vijf wijnmakers die een nadere kennismaking meer dan waard zijn.

‘Geweldig, weelderig en sappig’: in zijn nieuwste nummer geeft het vakblad Perswijn de Gris 2018 van Wijnhoeve De Kleine Schorre uit Zeeland vijf sterren. ‘Bloemen met een fijne lengte’, jubelt de recensent. En het is bepaald niet de enige wijn van vaderlandse bodem die de hoogste beoordeling krijgt.

De tijd van blaartrekkend zuur, zoals in de jaren 70 en 80 geschonken, ligt achter ons. Natuurlijk zal een experimenterende hobbyist nog weleens een bedenkelijk glas inschenken, maar de 139 professionele wijngaarden die staan ingeschreven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland maken allemaal volwassen producten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.