Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Uyl

Geef Piet een kleurtje, voor jóuw kleintjes

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster verbaast zich over de agressie van ouders rondom Zwarte Piet.

Voor het zoveelste jaar op rij maken we ruzie over Zwarte Piet. Al toen ik op de middelbare school zat, begin jaren 80, werd hierover gediscussieerd, wat resulteerde in een Sinterklaas met een half dozijn smurfblauwe pieten. In al die veertig jaren is er niets veranderd. 

Of ja, één ding: we zijn nu bereid tot burgeroorlog. Destijds gingen we de straat op, links en rechts hand in hand, om onze zorgen omtrent kernbewapening duidelijk te maken, nu krijgt alleen een kinderheld ons zover.

  1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
    Video

    Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

    Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’