Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Uyl

Geef Piet een kleurtje, voor jóuw kleintjes

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster verbaast zich over de agressie van ouders rondom Zwarte Piet.

Voor het zoveelste jaar op rij maken we ruzie over Zwarte Piet. Al toen ik op de middelbare school zat, begin jaren 80, werd hierover gediscussieerd, wat resulteerde in een Sinterklaas met een half dozijn smurfblauwe pieten. In al die veertig jaren is er niets veranderd. 

Of ja, één ding: we zijn nu bereid tot burgeroorlog. Destijds gingen we de straat op, links en rechts hand in hand, om onze zorgen omtrent kernbewapening duidelijk te maken, nu krijgt alleen een kinderheld ons zover.

  1. VPRO nog één keer door stof om blunder beëindiging column Freriks en wéér kritiek
    Update/video

    VPRO nog één keer door stof om blunder beëindi­ging column Freriks en wéér kritiek

    De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT gingen vandaag nog één keer door het stof om het ontslag van columnist Philip Freriks. Tijdens de vorige aflevering kreeg hij tot zijn eigen verbazing live in de uitzending te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Maar ook het mea culpa van vandaag kan wederom op kritiek rekenen. ,,Incompetent, onbeschoft én vergeetachtig!’’ zo klinkt het.