Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het grote Sint-gesprek: ‘Ik ben nog steeds heel boos, je hebt gelogen’

MonicaJournalist Monica Beek (42) schrijft wekelijks voor Magazine over haar leven. Ze woont samen met haar dochters van 11 en 8 en heeft een vriend. Jongste Dochter is 8 en daarom vindt Monica het tijd voor het grote Sint-gesprek.

,,Je hebt tegen me gelogen! En je had beloofd nooit te liegen!’’ Bij elke nieuwe beschuldiging neemt het volume van Jongste Dochter toe. ,,Maar dat doen alle ouders als het om Sinterklaas gaat, zo hoort het’’, verdedig ik me zwakjes. Voorzichtig probeer ik haar krullen te aaien, een poging tot contact, maar ze slaat mijn hand weg. ,,En die cadeautjes op mijn slaapfeestje dan?’’ Op haar verjaardag eind november kregen alle vriendinnetjes die bleven slapen een cadeautje in hun schoen. ,,Die heb ik erin gestopt’’, antwoord ik maar eerlijk.

  1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

    Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

    De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.