Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

‘Ik denk na over de toekomst, voor Lonneke is het moeilijk om vooruit te kijken’

BV de LiefdeIn de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Jaap (36) en Lonneke (31) ontmoetten elkaar in een revalidatiecentrum. Ze leven ieder in hun eigen tempo en genieten zo veel mogelijk samen.

,,Na een herseninfarct zat ik twee maanden in een revalidatiecentrum. Ik moest opnieuw leren lopen en praten. Op de dag van mijn ontslag liep ik de kantine in, en daar stond Lonneke. Ze was in de weer met kommetjes, bakjes, warm water en allerlei soorten eten. ‘Sta je hier nou een driegangenmaaltijd te maken?’ vroeg ik. Het bleek dat ze vanwege haar ziekte, die haar veel vermoeidheid bezorgt, een dieet volgde. In het revalidatiecentrum leerde ze omgaan met de symptomen, de fysieke beperkingen en het verdelen van energie.

 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”