Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

‘Ik was haar knecht, ik werd geleefd door haar ziekte’

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Langzaamaan werd Wim (55) weer mens nadat hij scheidde van zijn hulpbehoevende vrouw. Met Elly vindt hij zichzelf opnieuw uit.

,,Schenk eens cola voor me in. Pak mijn sigaretten. Ga mijn medicijnen halen bij de apotheek. Smeer een boterham. Je moet de vaat nog doen.’’ Nadat Manon mindervalide was geworden, vond zij het normaal dat ik thuis alles deed. Het huishouden, de boodschappen, het eten, de honden uitlaten - naast mijn baan nam ik het allemaal op me. Dat doe je nu eenmaal voor de vrouw met wie je getrouwd bent, toch? Na twee zware miskramen was Manons gezondheid ernstig achteruitgegaan; ze sukkelde met hernia’s en kreeg hartproblemen. Ik nam mijn verantwoordelijkheid en zorgde voor haar, al begon ze me steeds meer te commanderen.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.