Volledig scherm
PREMIUM
Jean Pierre Rawie © Malou van Breevoort

Jean Pierre Rawie: Elke generatie moet liefde en dood opnieuw uitgelegd krijgen

InterviewJean Pierre Rawie (67) is een van Nederlands best verkopende dichters. ,,Veel poëzie kun je alleen begrijpen als die wordt uitgelegd door een afgestudeerde neerlandicus. Daar heb ik een hekel aan. Mijn poëzie is helder.’’

Hij opent de voordeur van zijn benedenwoning in de Groningse binnenstad in vol ornaat: driedelig grijs, gesteven overhemd, bijpassende das, manchetknopen, gepoetste schoenen. Aan een touwtje om zijn hals bungelt een knijpbrilletje uit vervlogen tijden. Het is de manier waarop Jean Pierre Rawie zich steevast presenteert. Sinds hij zeven jaar geleden werd getroffen door een beroerte is er een wandelstok aan zijn uitdossing toegevoegd.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.