Volledig scherm
Nederland, Halfweg, 19-06-2017Joost PrinsenFoto Marco Okhuizen Joost Prinsen voor online © Marco Okhuizen

Kennissen nodigen alleen mijn vrouw uit

LevenslesWijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (76) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.

Vraag: Niet welkom. Mijn vrouw en ik (zestigplussers) kregen van kennissen, ook voorbij de 60, een trouwkaart toegezonden. De kaart was aan mijn vrouw gericht. Bij navraag bleek dat dit geen vergissing betrof: ik werd niet uitgenodigd. Dit terwijl er geen sprake is van onmin, ruzie of wat dan ook. Wij vinden dit een vorm van onfatsoen. Vindt u dat terecht of niet?

Antwoord Joost: Vervelende kwestie. Al kan het altijd nog erger. Zo was ikzelf niet uitgenodigd op de 50ste verjaardag van mijn vrouw. Ze trakteerde een sliert vriendinnen op een diner in een chic restaurant. Heren niet welkom. Mijn jongste dochter begon haar tafelspeech met de meesterlijke binnenkomer: ,,Mamma, ik ben zo blij dat ik je dochter ben. (Vertedering in de zaal). ,,Want als ik je zoon was geweest, had je me niet uitgenodigd.” (Gelach en applaus.)

Ikzelf mocht alleen tussen soep en aardappelen een deuntje zingen. In ruil daarvoor kregen de pianist en ik op het terras een bord eten.

Quote

Ik weid niet voor niets uit want ik weet niet goed wat ik u moet antwoorden

Joost Prinsen

Doet denken aan de anekdote van de betreurde Martin van Dijk, de pianist van Met het mes op tafel. Hij speelde ooit met een trio op een bruiloft. De ceremoniemeester kwam op hen af met voor ieder een bord lekker eten: ,,Wij vergeten de artiesten niet!” Later bleken de kosten van drie menu’s van het honorarium te zijn afgetrokken.

Ik weid niet voor niets uit want ik weet niet goed wat ik u moet antwoorden. De moeilijkheid zit in uw ‘bij navraag bleek’. Er zal toen toch een toelichting op die weigering zijn gegeven. Zo ja, dan had u me die even moeten vertellen zodat ik goed geïnformeerd had kunnen antwoorden.

Gaven ze geen toelichting? Dan hebt u gelijk. Onfatsoen.

Speelt er iets tussen u en uw kinderen, familie, vrienden, buren of collega’s? Leg de kwestie voor aan Joost Prinsen. Mail uw vraag naar joostmagtweten@persgroep.nl