Volledig scherm
PREMIUM
Hanno Pijl & Karine Hoenderdos in de keuken van het LUMC. Zij hebben samen een boek uitgebracht over eten en hart en vaatziekten. Foto Joost Hoving © Joost Hoving

Krijg je leven terug (zonder al die pillen)

Medicijnen voor hart- en vaatziekten zijn vaak niet nodig als je gezond leeft en eet. Internist Hanno Pijl (59) en diëtist Karine Hoenderdos (51) onderbouwen dat in hun informatieve kookboek. Maak jezelf beter!

Jaa jaa, we weten het wel, toch? Meer bewegen, meer groente eten en niet meer roken. ,,In de praktijk valt dat tegen”, zegt internist Hanno Pijl van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij behandelt dagelijks mensen met hart- en vaatziekten. ,,Een grote groep kwetsbare Nederlanders weet amper wat een gezonde leefstijl is. Ik maak mee dat mensen chips gezond vinden, omdat ze denken dat het gewoon aardappelen zijn met wat zout. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met veranderen. Een boek met duidelijke stappen en weekmenu’s geeft houvast.”

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.