Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Leven zonder smartphone: Misschien is het ouderwets, maar ik hou van inefficiënte dingen

Ze zijn niet oud, geen digibeet en ook geen sociaal incompetente kluizenaars. Toch vindt niet iedereen het een probleem om geen smartphone te hebben.

In een wereld waarin veel mensen moeite hebben met het in toom houden van hun smartphonegebruik, zou je bijna vergeten dat een enkeling helemaal geen smartphone heeft: een ‘slimme telefoon’ waarmee je niet alleen kunt bellen en sms’en, maar bijvoorbeeld ook kunt e-mailen, internetten en spelletjes kunt spelen. Wie zijn deze mensen? En met hoeveel zijn ze? In het dagelijks leven barst het niet bepaald van mensen die Snake spelen op hun onverwoestbare Nokia.

  1. Schermtekort op je laptop? Met deze draagbare schermen krijg je meer beeld

    Schermte­kort op je laptop? Met deze draagbare schermen krijg je meer beeld

    Het klinkt ideaal: een laptop van net een kilogram in je tas en overal aan de slag. Een kwestie van openklappen en je kunt werken of je met iets minder serieus bezighouden. Dat concept heeft echter een nadeel, want je moet het op je laptop stellen met maar één scherm: het ingebouwde scherm. Wil je er eentje extra? Dan kan je een draagbaar scherm kopen. Tweakers bekeek drie exemplaren, die je gewoon via usb kan aansluiten op je laptop. Welke is de beste?