Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Jan Riethof (65) is journalist. Hij heeft een dochter (26) en een zoon (24). Egbert Jan woont in z’n eentje in een huis met drie verdiepingen. © Joost Hoving

‘Mijn dierbare, onmisbare, peperdure iPhone X ligt nog in de trein’

Egbert JanElke dag is Egbert Jan bezig dingen niet kwijt te raken. Maar soms gebeurt dat toch.

De trein. Ik kijk om me heen, luister mensen af, altijd vermakelijk. Ik ga met mijn laptop online via de hotspot van m’n smartphone. De tijd verstrijkt. Wat heb ik vanavond te doen? De buren zijn met vakantie: twee katten en drie kippen eten geven. Wat werk, administratie. Belastingspullen doornemen. Zoon is in huis, dat betekent afwas op de aanrecht. Stress, volle avond.

Ik loop de trein uit. Bus 94 in. Terwijl die wegrijdt, komt de klap hard aan.

Mobiel in de trein laten liggen. Mijn dierbare, onmisbare, peperdure iPhone X.

  1. Waarom zeggen alle psychiaters ‘ja’ tegen mdma?
    Video

    Waarom zeggen alle psychia­ters ‘ja’ tegen mdma?

    Mdma is al jaren de populairste partydrug in Nederland. Ondanks dat het op de opiumlijst staat, zien wetenschappers ook de medische potentie. De positieve effecten van mdma - het maakt je socialer en minder geremd - zouden namelijk ook kunnen helpen bij de behandeling van psychiatrische stoornissen. Psychofarmacoloog Kim Kuypers (Universiteit Maastricht) onderzoekt dit. ,,De sociale effecten van mdma zou de gesprekken tussen patiënt en psychiater ten goede kunnen komen.”