Volledig scherm
PREMIUM
© Daniel Cohen

Pioniers in kop-tot-staartkoken: ‘Het varken is een wonderdier!’

Fergus Henderson en Trevor Gulliver ontketenden 25 jaar geleden een revolutie in de restaurantwereld. Zij bereidden maaltijden ‘vanuit een soort familiegevoel’ met alle delen van het dier. Nu zijn de heren hot. Culinair journalist en bewonderaar Lot Piscaer reisde af naar hun restaurant in Londen en ontmoette ze in Amsterdam.

Als er iemand is die door chefs en lekkerbekken over de hele wereld, mezelf incluis, als held wordt gezien, is dat Fergus Henderson van het Londense restaurant St. John. Hij staat, samen met zijn kompaan Trevor Gulliver, bekend als de grote aanjager van de kop-tot-staartbeweging. Hun filosofie in een notendop: gebruik bij het bereiden van gerechten het hele dier, zonder iets te verspillen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.