Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Wopke Hoekstra wil Nederland hervormen

Bilderberg-lezingCDA-minister van Financiën Wopke Hoekstra was afgelopen week de belangrijkste spreker op de fameuze Bilderbergconferenties. Daar praat de top van het Nederlands bedrijfsleven eens per jaar ‘onder strikte vertrouwelijkheid’ over de toekomst van Nederland en zijn economie. De minister doet een boekje open. 

Over dit stuk

Zelden lekt er iets uit van de fameuze Bilderbergconferenties, waar de top van het Nederlands bedrijfsleven eens per jaar ‘onder strikte vertrouwelijkheid’ praat over de toekomst van Nederland en zijn economie.

CDA-minister van Financiën Wopke Hoekstra (43), zijn partij houdt vandaag congres, was afgelopen week de belangrijkste spreker op deze bijeenkomst voor driehonderd gasten. Daar riep hij de topondernemers op socialer en eerlijker te zijn ‘voor de ruggengraat van Nederland’.

Wij vroegen Hoekstra zijn verhaal met deze krant te delen, omdat we nieuwsgierig zijn naar zijn visie op de koers die Nederland zou moeten varen. En omdat we graag willen weten wat er zoal achter die gesloten deuren wordt gezegd.

Hierbij een samenvatting van zijn toespraak.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.