Cees van Zelderen (rechts) en Leendert Spijker zijn bang dat nieuwbouw op de plek van het witte huisje rechts hoger wordt dan de nok van het kerkdak.
Volledig scherm
PREMIUM
Cees van Zelderen (rechts) en Leendert Spijker zijn bang dat nieuwbouw op de plek van het witte huisje rechts hoger wordt dan de nok van het kerkdak. © Ricardo Smit

Bodegraven vreest nieuwbouw hoger dan de nok van de geliefde dorpskerk: ‘Echt wel heftig’

Een groep Bodegravers vreest dat op ‘de mooiste plek van het dorp’ een puist verrijst die het geliefde straatbeeld zal verminken. Nieuwbouw, van maar liefst dertien meter hoog. Maar initiatiefnemer Rhynleve Vastgoed drukt de ongeruste buurtbewoners op het hart dat er alleen maar een idee ligt.

  1. Van bruidswinkel tot ‘oudste verkleedprinses van het land’
    PREMIUM
    hoe is het nu met..?

    Van bruidswin­kel tot ‘oudste verkleed­prin­ses van het land’

    In de rubriek Hoe is het nu met..? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Dana Nieuwland-Spaargaren (35). Zij opende drie jaar geleden met haar toenmalige zakenpartner een eigen bruidswinkel in het stadshart van Alphen. Twee weken geleden deed ze daar voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ,,In het begin was het superleuk, maar het was gewoon niet rendabel.”