Volledig scherm
PREMIUM
De geschenken die het college van b en w ontvangen. © Thijs C. Jansen

Bonnen, wijn en de biografie van Michelle Obama: deze geschenken kregen wethouders en burgemeesters in hun handen gedrukt

Een fles wijn voor het openen van een schoolgebouw. Een voetbalshirt omdat de aanwezigheid langs de lijn op prijs werd gesteld. De onvermijdelijke boekenbon. En natuurlijk veel eten: chocola, kaas en - vooruit - nog een doosje chocola. Zomaar wat presentjes die wethouders en burgemeesters door het jaar heen krijgen. Wat wordt daarmee gedaan? En wat mag wel en niet bij het aannemen van giften?  

Soms zijn ze grappig, vaak symbolisch, geregeld ook nutteloos en over het algemeen goedkoop: de cadeautjes die gemeentebestuurders in de handen gedrukt krijgen. In alle gevallen zijn het geschenken die zijn bedoeld als blijk van waardering. 

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Gouda