De drie broers Ataallah vluchtten met hun gezinnen uit het door oorlog verscheurde Syrië naar Nederland. Amjad (links), Mohammad (midden) en Adham wonen nu in respectievelijk Stolwijk, Haastrecht en Bergambacht en werken nu als kapper, tegelzetter en laborant in het Albert Schweitzer  ziekenhuis in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie broers Ataallah vluchtten met hun gezinnen uit het door oorlog verscheurde Syrië naar Nederland. Amjad (links), Mohammad (midden) en Adham wonen nu in respectievelijk Stolwijk, Haastrecht en Bergambacht en werken nu als kapper, tegelzetter en laborant in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. © Stephan Tellier

Deze 3 broers vluchtten uit Syrië en vinden in dezelfde maand een baan: ‘We zijn Nederland dankbaar’

Hoe vaak komt het voor dat drie broers in dezelfde maand een baan vinden? Mohammad (39), Amjad (37) en Adham (35) Ataallah kregen dat voor elkaar en daar zijn ze best trots op. Inburgeren en tegelijkertijd vrijwilligerswerk verrichten om de taal te leren was bij de Syrische broers de sleutel tot succes. ,,Ik ben Nederland dankbaar.”

  1. Van bruidswinkel tot ‘oudste verkleedprinses van het land’
    PREMIUM
    hoe is het nu met..?

    Van bruidswin­kel tot ‘oudste verkleed­prin­ses van het land’

    In de rubriek Hoe is het nu met..? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Dana Nieuwland-Spaargaren (35). Zij opende drie jaar geleden met haar toenmalige zakenpartner een eigen bruidswinkel in het stadshart van Alphen. Twee weken geleden deed ze daar voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ,,In het begin was het superleuk, maar het was gewoon niet rendabel.”

In samenwerking met indebuurt Gouda