De nieuwe schoollocatie van het Groene Hart Leerpark is bijna klaar. Locatieleider Evelien Terwijn en hoofdconciërge Martijn Matse.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe schoollocatie van het Groene Hart Leerpark is bijna klaar. Locatieleider Evelien Terwijn en hoofdconciërge Martijn Matse. © Peter Franken

Gloednieuw schoolgebouw vol nieuwe technische snufjes in Alphen is bijna klaar: ‘Leerlingen zijn er trots op’

Martijn Matse loopt ieder weekend zo trots als een pauw al een rondje door ‘zijn’ nieuwe schoolgebouw. Als hoofdconciërge van het Groene Hart Leerpark is zo’n ronde behalve een ontdekkingstocht, ook een uitje. Alle nieuwe snufjes moeten per slot van rekening even getest worden.

Quote

De leerlingen wilden een plek waar ze allemaal bij elkaar konden zijn

Evelien Terwijn

Het gloednieuwe schoolgebouw aan de Bosparkweg is vorige week officieel opgeleverd. Voordat de leerlingen er in september les krijgen, moet er nog van alles gebeuren. Vol trots verzorgen Matse en locatieleider Evelien Terwijn nu rondleidingen aan groepjes leerlingen en leerkrachten. ,,Ik ben heel blij met het resultaat”, zegt Terwijn. ,,Vier jaar lang hebben we zeer intensief allerlei gesprekken gevoerd. Het is zo mooi dat je de dingen die je toen verzon, nu ziet. En dat het klopt.”

Twee jaar geleden ging een deel van de oude school tegen de vlakte. Op die plek is een prachtig nieuw gebouw neergezet, van bijna tienduizend vierkante meter. De praktijklokalen bevinden zich op de begane grond. Deels zijn materialen uit de oude school gebruikt. Zo is het plafond van de aula terug te vinden in de personeelskamer. Opvallend zijn de grote ramen en korte gangen. Bij het bouwen van de school is nadrukkelijk rekening gehouden met wensen van leerkrachten en leerlingen.