De werkzaamheden om de Kanis op te hogen zijn nog in volle gang, maar niet duidelijk is voor hoe lang nog in verband met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De werkzaamheden om de Kanis op te hogen zijn nog in volle gang, maar niet duidelijk is voor hoe lang nog in verband met het coronavirus. © Marnix Schmidt

Heiwerk in dorp de Kanis gaat door maar hoe lang nog?

Ondervindt het op heipalen zetten van het dorp de Kanis ook last van de coronacrisis? Uiteraard, de aannemer kan nog een paar weken voort maar nutsbedrijven mogen op dit moment geen huisaansluitingen aanleggen. ,,Het is een puzzel om aan het werk te blijven.”

Quote

Het is als met klussen in huis. Soms moet je wachten op de elektri­cien en kun je even niet verder met tegelwerk

Projectleider Melvin Helderman

De nutsbedrijven die de huisaansluitingen moeten aanleggen, kunnen op dit moment niet verder. Het is door de coronacrisis niet toegestaan om dicht bij de woningen te werken. Het is tot onbepaalde tijd dus uitgesteld. Het aanbrengen van de betonnen bakken in de straten van de Kanis en het straatwerk kan nog een week of drie doorgaan, vermoedt projectleider Melvin Helderman van de gemeente Woerden.  

,,Het is nog even puzzelen”, zegt Helderman. ,,Het is net als met klussen in huis. Soms moet je wachten totdat de elektricien komt en kun je even niet verder met tegelwerk. Je pakt dan een andere klus op. Zo is het ook in de Kanis.” Vooralsnog zegt hij er niet bang voor te zijn dat het werk vertraging oploopt. Het is hopelijk goed in te halen. Al is onduidelijk hoelang deze crisis nog voortduurt, zegt hij. De bedoeling is dat de Kanis in het eerste kwartaal van volgend jaar op heipalen staat, alle straten er netjes uitzien en de huisaansluitingen gedaan zijn. Op dit moment is 65 procent van het betonwerk gedaan. Het Pastorielaantje is klaar, nu is aannemer Bunnik bezig in de Reigerstraat. Als deze straat klaar is, komt het er al aardig uit te zien in de Kanis. 

In samenwerking met indebuurt Woerden