Docent Bart Kappé van het VeenLanden College met een 3D-printer. Leerlingen en buurtgenoten kunnen straks in de MakerSpace terecht voor technische cursussen en workshops.
Volledig scherm
PREMIUM
Docent Bart Kappé van het VeenLanden College met een 3D-printer. Leerlingen en buurtgenoten kunnen straks in de MakerSpace terecht voor technische cursussen en workshops. © Marnix Schmidt

Hoe dit bijzondere schoollokaal de maakindustrie een ‘geweldige’ impuls geeft: ‘Er is zo veel mogelijk’

Lasersnijden, 3D-printen en programmeren: in de nieuwe Makerspace van het VeenLanden College Mijdrecht is dit voor leerlingen aan de orde van de dag. Maar niet alleen voor hen, ook buiten schooltijd opent de technische broedplaats de deuren. ,,We promoten techniek in de breedste zin van het woord”, zegt docent Bart Kappé. 

 1. Timo (17) ziet geld als de slechtste uitvinding ooit: ‘Het veroorzaakt problemen; van schulden tot oorlogen’
  PREMIUM

  Timo (17) ziet geld als de slechtste uitvinding ooit: ‘Het veroor­zaakt problemen; van schulden tot oorlogen’

  17-jarigen: ze staan op de springplank naar volwassenheid. Elke week gaan we in gesprek met zo’n ‘groentje’ uit het Groene Hart. Vandaag: Timo Quak uit Harmelen.‘The Fast & The Furious’ meets Harmelen. Als Timo terugfietst van school en een Ferrari ziet, zoekt hij uit hoe het zit met het motorvermogen en het chassis. ,,Ik vond auto’s altijd al gaaf, maar sinds een paar jaar ben ik er echt ingedoken.”

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Wilders: 'Zet het leger in bij grootscheepse rellen'
  Play

  Wilders: 'Zet het leger in bij groot­scheep­se rellen'

 2. Amsterdamse winkeliers bereiden zich voor op rellen
  Play

  Amsterdam­se winkeliers bereiden zich voor op rellen