Volledig scherm
PREMIUM
Indigo Tjan (tweede van rechts) en Peter Rietveld (helemaal rechts) hebben een jeugdlintje gekregen, de zogenoemde Goudse Ster. Naast hen kinderburgemeester Talitha Schaddelee en wethouder Corine Dijkstra. © Sandra Zeilstra

Indigo (18) en Peter (20) krijgen jeugdlintje: twee kersverse Goudse sterren

Indigo Tjan (18) en Peter Rietveld (20) hebben vrijdag op het Goudse stadhuis een jeugdlintje ontvangen.Tjan kreeg het lintje vanwege zijn initiatief om sportevenementen voor Goudse scholen te organiseren. Rietveld kreeg de onderscheiding onder meer omdat hij vanuit stichting Netwerk Samen voor Goud jongeren bijeen heeft gebracht om kwetsbare stadsgenoten te helpen.

Rietveld heeft meer gepresteerd, waarvoor hij volgens de jury het lintje verdiende dat in Gouda de Goudse Ster wordt genoemd. Volgens de jury is Rietveld de meest veelzijdige ster die in de afgelopen tien jaar is voorgedragen. Via het Netwerk Samen voor Goud pakt hij allerlei hulpvragen op, zoals het opknappen van tuintjes, klusjes aan huis of het oplossen van computerproblemen. Het meest aansprekende is de missiegroep.

In samenwerking met indebuurt Gouda