Marco van der Horst (links) en Paul Verheul.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco van der Horst (links) en Paul Verheul. © Pim Mul

Met deze website kun je producten van Goudse ondernemers thuis laten bezorgen: van sigaren tot snoep

Niet alleen restaurants hebben zich tegenwoordig op het bezorgen gestort, ook andere Goudse ondernemers leveren hun bier, sigaren, snoep of speelgoed aan huis. De website vanuitjehuis.nl biedt een overzicht van bijna zestig Goudse initiatieven om het hoofd boven water te houden.

Eigenaar Marco van der Horst van tabakszaak Van Vreumingen merkt duidelijk dat het de laatste weken een stuk minder druk is in zijn winkel aan de Wijdstraat. ,,Vooral ouderen blijven weg, omdat ze vanwege het coronavirus niet meer naar buiten durven. Maar ze hebben nog wel behoefte aan hun rokertje. Ik ben op die vraag ingesprongen door op verzoek ook sigaren, sigaretten en pijpen thuis af te leveren.”

  1. Nieuw hoofdstuk in affaire ‘Loetje’: bewoners zamelen geld in om bouw ‘te groot’ restaurant te verhinderen
    PREMIUM

    Nieuw hoofdstuk in affaire ‘Loetje’: bewoners zamelen geld in om bouw ‘te groot’ restaurant te verhinde­ren

    En masse aan de biefstuk met uitzicht op plas Elfhoeven, op de locatie ‘Loetje’? Vergeet het maar, als het aan de tegenstanders ligt van een volgens hen te groot restaurant. Eerder kregen zij het al via de rechter voor elkaar dat de bouw in Reeuwijk is stilgelegd. Nu hebben zij ‘een stevig bedrag’ ingezameld om alles in het werk te stellen om het plan in zijn huidige vorm van tafel te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Gouda