Ton van Loon van het Moordrechtse bedrijf Lights4Health. Op de foto te zien met het apparaat 'PhoneSoap Med+', bedoeld om apparaten te desinfecteren. Onderstaand verhaal gaat over de 'UV-C Desinfectie Box'.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton van Loon van het Moordrechtse bedrijf Lights4Health. Op de foto te zien met het apparaat 'PhoneSoap Med+', bedoeld om apparaten te desinfecteren. Onderstaand verhaal gaat over de 'UV-C Desinfectie Box'. © Pim Mul

Moordrechts bedrijf merkt ‘explosieve’ vraag naar apparaat dat mondkapjes ontsmet met uv-licht

De vraag is ‘geëxplodeerd’, merkt Ton van Loon van desinfectiebedrijf Lights4Health uit Moordrecht. Zijn bedrijf geeft mondkapjes een tweede leven door ze in apparaten met ultraviolet licht te ontsmetten. De regionale ambulancedienst vindt de nieuwe technologie veelbelovend, het LUMC gebruikt die al langer. 

Eigenlijk zijn de maskers bedoeld voor eenmalig gebruik, maar door ze in speciale kasten bloot te stellen aan uv-licht kunnen artsen en verpleegkundigen de mondkapjes opnieuw gebruiken. Dat stelt Ton van Loon van Lights4Health, verwijzend naar wetenschappelijk onderzoek. Hij spreekt van een uitkomst in tijden van schaarste. ,,Weggooien kan altijd nog.” 

In samenwerking met indebuurt Gouda