Roger Gentle bij de foto van zijn moeder, rechts staat Gert de Ridder bij de foto van zijn vader. Beide ouders leven sinds kort niet meer, maar zijn wel hoofdpersoon in de expositie 'Jong en Bevrijd'.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Gentle bij de foto van zijn moeder, rechts staat Gert de Ridder bij de foto van zijn vader. Beide ouders leven sinds kort niet meer, maar zijn wel hoofdpersoon in de expositie 'Jong en Bevrijd'. © Rianne den Balvert

Naoorlogse kinderen zien expo met bevrijdingsverhalen van onlangs overleden ouders

De Britse bevrijder Doug Gentle kan het in 1945 goed vinden met een Baarnse tandarts, maar nog veel beter met zijn dochter Willy. Vijfenzeventig jaar later wandelt zoon Roger door het Stadsmuseum in Woerden waar het portret van zijn onlangs overleden moeder hangt en haar ‘love-story’ te horen is.

  1. Van bruidswinkel tot ‘oudste verkleedprinses van het land’
    PREMIUM
    hoe is het nu met..?

    Van bruidswin­kel tot ‘oudste verkleed­prin­ses van het land’

    In de rubriek Hoe is het nu met..? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Dana Nieuwland-Spaargaren (35). Zij opende drie jaar geleden met haar toenmalige zakenpartner een eigen bruidswinkel in het stadshart van Alphen. Twee weken geleden deed ze daar voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ,,In het begin was het superleuk, maar het was gewoon niet rendabel.”

In samenwerking met indebuurt Woerden