Volledig scherm
PREMIUM
Cock Zandvliet heeft een passie hij maakt iets van niets. Dit keer heeft hij een steampunk wagen gebouwd © Peter Franken

Nieuwste steampunkvoertuig van Cock Zandvliet op Bloemencorso Roelofarendsveen

Het nieuwste fantasie-voertuig van Cock Zandvliet (61) uit Oude Wetering kan stapvoets rijden, maar tijdens het Veense bloemencorso gisteren werd-ie gedragen door een grote trailer.

Het is een meer dan levensgrote koets in de steampunkstijl, zo weggereden uit het Victoriaanse tijdperk. ,,Ik heb hem zelf verzonnen. Zoals al mijn objecten is ie gemaakt van afval; ik heb een hekel aan kopen’’ vertelt Zandvliet met een zekere trots. Meer dan 900 vrije uurtjes stak hij erin. En dan praat hij niet over de vele denk-uren met zijn ‘popcornbrein’’. Dat brein fantaseert voortdurend onder hoogspanning. Zandvliet, in het dagelijkse leven onderhoudsman bij de politie, heeft het heel druk met het bedenken en bouwen van enorme fantasievoertuigen. Zo maakte hij eerder in steampunkstijl een verhoogde rollator, een trike, een oldtimer (‘de mooiste van allemaal’), een onderzeeboot met sonar en klotsgeluiden en een vliegende roeiboot van trampolinebuizen, betonijzer, schoepenraderen en oude klokgewichten.