Wilma en Rens Belt drijven natuurwinkel De Hazelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma en Rens Belt drijven natuurwinkel De Hazelaar. © Peter Franken

Rens en Wilma passen natuurgeneeskunde toe in hun winkel: ‘Het voorportaal van geluk en gezondheid’

HartstochtRens (63) en Wilma Belt (61) van natuurdrogisterij De Hazelaar in Alphen voelen zich ambassadeurs van de natuurgeneeskunde. Ze reizen de hele wereld af om natuurlijke middelen te vinden die anderen gezond en gelukkig maken.

Quote

Veel klanten zeggen dat ze het gevoel hebben hier thuis te komen

Wilma Belt

Natuurdrogisterij De Hazelaar is nog vrijwel zoals voorganger de Kruiderij en Drogisterij er in 1910 uitzag. De apothekerskasten staan vol met potjes en flesjes met inhoud die door Rens en Wilma zijn geselecteerd op hun geneeskrachtige werking. Maar de drogisterij is meer dan een winkel voor natuurlijke geneesmiddelen.

Rens: ,,Homeopaten, energetisch therapeuten, kinesiologen, voetzoolreflextherapeuten houden hier regelmatig consult. Zelf zijn we psychodynamisch therapeut. In de winkel combineren we natuurgeneesmiddelen met kennis over voeding en de psychologie.'' Wilma: ,,We benaderen de geneeskunde als totaal; lichaam en geest, en zijn vanuit de natuurgeneeskunde altijd op zoek naar samenwerking met de westerse geneeskunde.‘

Wilma bestudeert nog steeds onderzoeken die de werking van natuurgeneeskunde onderbouwen. ,,Ik ben niet dogmatisch en vind zeker niet dat de natuurgeneeskunde de enige juiste is. Ik vind wel dat er erkenning moet zijn dat fytotherapie (therapie met vitaminen en mineralen, red.) en mycotherapie (medicinale paddenstoelen, red.) uitstekend samen kunnen werken met de reguliere geneeskunde. Het is aangetoond dat mycotherapie de werking van chemotherapie kan versterken.''

  1. 
AD-correspondente Ellen Verhaar (72) tikte ‘s nachts eerst haar stuk en kreeg daarna haar tweede zoon
    PREMIUM

    AD-correspon­den­te Ellen Verhaar (72) tikte ‘s nachts eerst haar stuk en kreeg daarna haar tweede zoon

    Vroeger was het ‘hengsten’ op haar typemachine, tot voor kort mailde ze haar stukken. Nu hoeft het niet meer. Na veertig jaar het lokale nieuws voor onder meer AD te hebben gevolgd, stopt Ellen Verhaar (72 jaar, Oude Wetering). Altijd hard werken vond ze niet erg en door haar werk was ze mooi ‘overal bij'. ,,Ik genoot respect en vertrouwen. Tot op het laatst. Dat was belangrijk voor mij.”