Ambtenaar Martijn Haasbeek (links) en bewoner Marco de Haas laten zien hoeveel plastic afval er achterblijft. Cyclus haalt het niet op, omdat het niet in het pmd-afval hoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambtenaar Martijn Haasbeek (links) en bewoner Marco de Haas laten zien hoeveel plastic afval er achterblijft. Cyclus haalt het niet op, omdat het niet in het pmd-afval hoort. © Ricardo Smit

Steeds meer ‘fout afval’ in pmd-zakken zorgt voor hoge kosten en overlast: ‘Het móet en kán beter’

Medicijnverpakkingen, speelgoed en zelfs complete tuinsets; steeds vaker is het pmd-afval vervuild met dit soort afval. Dat zorgt voor extra kosten en overlast. ,,Het móet en kán beter”, vindt Reeuwijker Marco de Haas.

  1. Van bruidswinkel tot ‘oudste verkleedprinses van het land’
    PREMIUM
    hoe is het nu met..?

    Van bruidswin­kel tot ‘oudste verkleed­prin­ses van het land’

    In de rubriek Hoe is het nu met..? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Dana Nieuwland-Spaargaren (35). Zij opende drie jaar geleden met haar toenmalige zakenpartner een eigen bruidswinkel in het stadshart van Alphen. Twee weken geleden deed ze daar voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ,,In het begin was het superleuk, maar het was gewoon niet rendabel.”

In samenwerking met indebuurt Gouda